-Maso-
2 – 3 (vykoštěná) kuřecí stehna
nebo
2 kuřecí prsa
-Suroviny na obalení kuřete-
1 lžička soli
pepř dle chuti
1 lžíce octa
1 lžíce drceného česneku
1 lžíce kari (volitelné)
hladká mouka+bramborový škrob 1:1 (dostatek na obalení kuřete)
olej na smažení
drcené arašídy, mandle nebo sezam
-Suroviny na omáčku (marinádu)-
1/4 hrníčku vody
7 lžic kečupu
4 lžíce medu
2 lžíce majonézy
2 lžíce korejské chilli omáčky (Gochujang)
3 lžíce cukru
1 lžíce korejského chilli prášku (Gochugaru)
1 lžíce korejského sezamového oleje
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce drcené mrkve
2 lžíce drceného česneku

- Ochucení kuřete
Kuře ochuťe solí, pepřem, octem, česnekem a nechejte alespoň hodinu odpočinout v lednici. - Výroba omáčky
Vložte všechny ingredience do hrnce a pomalu je přiveďte k varu, vypněte a nechte vychladnout. Když omáčku necháte uležet alespoň 2 hodiny v lednici, bude výraznější. - Obalení kuřete
Do čistého plastového sáčku vložte hladká mouka+bramborový škrob, lžíci kari a kuře.
Protřepávejte, dokud není kuře celé obalené.
Obalování nemusíte dělat nutně takhle, ale tenhle způsob je docela praktický. - Smažení nadvakrát
Nalijte olej do pánve (nebo do woku) a maso na něm smažte 10 minut.
Zbavte se přebytečného oleje a nechte kuře trochu vychladnout.
Zcela obalené kousky kuřete pak znovu smažte.
Kuře smažíme nadvakrát aby bylo křupavější. - Smíchání
Vytáhněte kuře z pánve, zbavte se přebytečného oleje.
Mezitím si v hrnečku omáčku opět pomalu přiveďte k varu, přidejte kuře a posypte nadrobno nasekanými arašídy, mandlemi nebo sezamem.